söndag 20 april 2014

Easter Part 3: IKEA

Och då har jag äntligen fått göra det jag så länge väntat på: åka till IKEA!! Jag och Medea hörde nämligen att några åkte dit tidigare i veckan och köpte sill och påskmust, så vi övertalade Greg att köra oss dit så att vi kunde göra vår påsklunch vi planerade att göra komplett. Anledningen till att vi inte varit där tidigare är för att närmsta ligger i LA, och med alla omöjliga trafikstockningar som råder hela tiden så blir en sådan tripp som vanligtvis tar en timme lätt flera därtill. På påsksöndagen är dock inte lika många ute och åker, så det var perfekt för en spontantripp till LA!

Hade man tagit en tripp till IKEA i Sverige och varit så exalterade som vi var idag så hade de flesta förmodligen rynkat på näsan, men i detta läge var en riktigt rolig upplevelse att tillfälligt söka upp sin sedan länge försvunna kultur och rötter när man bott i USA såhär länge. Det roliga var även att åka dit med Greg som faktiskt blivit riktigt duktig på svenska och gå runt och läsa alla namn på alla möbler. Och nu kan jag även bekräfta detta - IKEA ser exakt likadant ut här som hemma.

De hade en svensk påskbuffé dagen till ära, men tyvärr missade vi den precis. Istället satte vi oss i cafét och åt de klassiska svenska köttbullarna. Innan vi lämnade tog vi oss även en runda i deras food market och köpte allt vi behövde för dagen: prinskorv, kallrökt lax, lök och matjesill, västerbottenost och ett flak påskmust. "Hur mycket pengar ska ni spendera på mat ni förmodligen kommer äta konstant om en månad?" frågade Greg. "Du fattar inte, vi har inte ätit svensk mat på tre månader nu" svarade vi. "Eller 30 minuter" svarade han och syftade tillbaka på vår köttbullslunch. Väldigt sant, haha...
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

För att kommentera, välj detta i rullisten:
Google-konto: Om du har det.
Namn/Webbadress: Om du inte har ett Google-konto. Fyll i ditt namn och eventuell bloggadress/hemsida.
Anonym: Om du vill vara anonym. Fast det vill du inte.