lördag 5 oktober 2013

3 anledningar till varför jag ska flytta till USA och styra upp landet

1. Deras kundvagnar är felkonstruerade. Till skillnad från de svenska vagnarna, som kan köras i sidled, så är bakhjulen på de amerikanska fasta och framåtriktade. Helt omöjliga att manövrera!

(Det kom förbi en kille för övrigt, ganska snygg(!), när vi stod och kollade bland godishyllorna på Ralph's igår och lämnade kommentaren "you must be the healthy ones!" till mig och Medea. Är fortfarande kluven om kommentaren var av välmening eller bara sarkastisk efter att ha kikat ner i vår kundvagn eftersom vi faktiskt hade det bästa av två världar däri.)



2. All nyttig mat är svindyr. Nu kanske osten på bilden inte var det bästa exemplet, men all nyttig mat såsom nötter, en del ost och en del frukt och grönt är SVINDYRT! Men så fort man vänder huvudet till all snabbmat så sjunker priserna rejält. Inte konstigt att en del amerikanare ser ut som de gör.


3. Kollektivtrafiken suger. Problemen kanske endast är kopplade till Santa Barbara i och för sig, men då är det väl hit jag får flytta och leka samhällsplanerare/transportledare. Bussarna går väldigt oregelbundet och sällan, är små och är fortfarande fast i sisådär 50-talet när man drar i ett snöre när man vill av. Transit Center, bussterminalen, ska vi inte prata om. Den är strukturerad som en rondell utan några direkta busshållplatser, utan alla bussar ställer sig i ett enda kaos när de kommer in och sedan får man försöka leta efter sin buss i en enda bussoppa. Idiotiskt, måste upplevas för att förstås!


4 kommentarer:

  1. Fett skumt! Man har ju liksom en bild av att usa är i framkant o så, men det typ kollektivtrafiken känns ju som om den borde vara mycket längre fram än den verkar vara..? :) HOPPAS paketet kommer imorgon!! :D KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet, lätt att tro det men de ligger ganska mycket efter med mycket! Den dåliga kollektivtrafiken är en stor besvikelse, men hypotetiskt sett så kanske de inte satsar så mycket på den i och med att deras kultur bygger på att ta bilen precis överallt, så de flesta har egen bil. Konstigt att paketet inte kommit än, det brukar bara ta 3-5 arbetsdagar... Håller tummarna för att det kommer imorgon!

      Radera
  2. Du har inte min tillåtelse att flytta dit om du inte inom en halvtimmes tid kan ta dig till mitt hus, Vi märkte ju vilken katastrof det blev med pannkakorna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt, ska bli expressingenjör först, SEN kan jag flytta

      Radera

För att kommentera, välj detta i rullisten:
Google-konto: Om du har det.
Namn/Webbadress: Om du inte har ett Google-konto. Fyll i ditt namn och eventuell bloggadress/hemsida.
Anonym: Om du vill vara anonym. Fast det vill du inte.